2010. április 16., péntek

Eper tejszínhabbal


Nem én találtam fel. Még fantázia sem kell ahhoz, hogy egy ilyesmit tegyél a családod elé. És időből sem kell sokat pazarolni rá. Mégis olyan hálás lesz a közönség!

Gyümölcs tejszínhabbal

Hozzávalók:
Személyenként kb. 1 dl habtejszín és 10 dkg bármilyen friss gyümölcs, 1-2 tk. por- vagy vaníliás cukor.

Elkészítés:
A gyömölcsöt jól megmossuk és hagyjuk lecsepegni. A tejszínt a porcukorral vagy vaníliás cukorral keményre verjük. Egy tálkába gyümölcsöt teszünk (darabolva vagy egészben, gyümölcstől függ) a tejszínt habzsákba töltjük és a gyümölcsökre halmozzuk, majd további gyümölccsel díszítjük tetszés szerint.
Lányaim azt sem tudták hogyan lapátolják be minél hamarabb!

FÉL ÓRA - 2010.

2 megjegyzés:

Mónika írta...

Tudom, hogy furcsának tűnhet, de próbáljátok ki egyszer tejföllel!
Fenséges!
:)

Bianka írta...

De csodás, tegnap én is benyomtam egy fél kilóval. Majd szét pukkantam

Related Posts with Thumbnails

2010. április 16., péntek

Eper tejszínhabbal


Nem én találtam fel. Még fantázia sem kell ahhoz, hogy egy ilyesmit tegyél a családod elé. És időből sem kell sokat pazarolni rá. Mégis olyan hálás lesz a közönség!

Gyümölcs tejszínhabbal

Hozzávalók:
Személyenként kb. 1 dl habtejszín és 10 dkg bármilyen friss gyümölcs, 1-2 tk. por- vagy vaníliás cukor.

Elkészítés:
A gyömölcsöt jól megmossuk és hagyjuk lecsepegni. A tejszínt a porcukorral vagy vaníliás cukorral keményre verjük. Egy tálkába gyümölcsöt teszünk (darabolva vagy egészben, gyümölcstől függ) a tejszínt habzsákba töltjük és a gyümölcsökre halmozzuk, majd további gyümölccsel díszítjük tetszés szerint.
Lányaim azt sem tudták hogyan lapátolják be minél hamarabb!

FÉL ÓRA - 2010.

2 megjegyzés:

Mónika írta...

Tudom, hogy furcsának tűnhet, de próbáljátok ki egyszer tejföllel!
Fenséges!
:)

Bianka írta...

De csodás, tegnap én is benyomtam egy fél kilóval. Majd szét pukkantam