2011. november 3., csütörtök

Grillezett borjúmáj

Szombaton tortát készítettem, és amikor reggel bevásároltam, szerencsére eszembe jutott, hogy azért valamit ennünk is kell majd aznap! Gyönyörűszép friss borjúmáj volt az üzletben, ezért már el is dőlt, hogy mit fogunk ebédelni. Minimális munkánk van vele, nagyon gyorsan elkészül, és nálunk mindenki nagyon szereti.



Grillezett borjúmáj

Hozzávalók: borjúmáj tetszés szerinti mennyiségben - nekem kb. 70 dkg-m volt, frissen őrölt bors, só, kevés olaj

Elkészítése: A májat megmossuk, felutatjuk róla a vizet, és 5-6 mm vastag szeletekre vágjuk. Megszórjuk őrölt borssal mindkét oldalát, és néhány percig állni hagyjuk. A grillserpenyőt felforrósítjuk, megkenjük egy leheletnyi olajjal, majd a májszeleteket megsütjük benne, minden oldalát kb. 2-3 percig. Akkor jó, amikor a tetején már nem csapódik ki a véres szaftja. Ha szükséges, többször is átfordíthatjuk egy-egy oldalára. Azért vigyázat, 5-6 perc alatt megsül, tovább nem szabad sütni, mert kiszárad és élvezhetetlen lesz! A tányéron sózzuk meg. Mi friss kenyérrel és csalamádéval (Csalamádé 1.) ettük. Húsnapi étel.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Mikor Erdélyben jártunk mindenhol ilyen finomsággal vártak. isteni finom

sedith írta...

Bianka, ez meglepő, ugyanis ez nem egy tipikus erdélyi étel. Hogy finom, az viszont tény.:)

Related Posts with Thumbnails

2011. november 3., csütörtök

Grillezett borjúmáj

Szombaton tortát készítettem, és amikor reggel bevásároltam, szerencsére eszembe jutott, hogy azért valamit ennünk is kell majd aznap! Gyönyörűszép friss borjúmáj volt az üzletben, ezért már el is dőlt, hogy mit fogunk ebédelni. Minimális munkánk van vele, nagyon gyorsan elkészül, és nálunk mindenki nagyon szereti.



Grillezett borjúmáj

Hozzávalók: borjúmáj tetszés szerinti mennyiségben - nekem kb. 70 dkg-m volt, frissen őrölt bors, só, kevés olaj

Elkészítése: A májat megmossuk, felutatjuk róla a vizet, és 5-6 mm vastag szeletekre vágjuk. Megszórjuk őrölt borssal mindkét oldalát, és néhány percig állni hagyjuk. A grillserpenyőt felforrósítjuk, megkenjük egy leheletnyi olajjal, majd a májszeleteket megsütjük benne, minden oldalát kb. 2-3 percig. Akkor jó, amikor a tetején már nem csapódik ki a véres szaftja. Ha szükséges, többször is átfordíthatjuk egy-egy oldalára. Azért vigyázat, 5-6 perc alatt megsül, tovább nem szabad sütni, mert kiszárad és élvezhetetlen lesz! A tányéron sózzuk meg. Mi friss kenyérrel és csalamádéval (Csalamádé 1.) ettük. Húsnapi étel.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Mikor Erdélyben jártunk mindenhol ilyen finomsággal vártak. isteni finom

sedith írta...

Bianka, ez meglepő, ugyanis ez nem egy tipikus erdélyi étel. Hogy finom, az viszont tény.:)