2012. március 3., szombat

Spenótos töltött tojás

Gyorsan kellett készítenem, ez lett belőle.... Aki a spenótot szereti, ezt is fogja!:)



Spenótos töltött tojás 

Hozzávalók: 6 főtt tojás, 25 dkg friss spenótlevél, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál tejföl, 2 cikk fokhagyma, só, bors, zsemlemorzsa; a díszítéshez: piros paprikacsíkok, citromhéj.

Elkészítése: A tojásokat keresztben kettévágjuk, sárgájukat kiemeljük, gömbölyű felükről pedig levágunk egy kicsi darabot, hogy megállhassanak a talpukon. A spenótot jól megmossuk és lecsepegtetjük, néhány levelet félreteszünk a tálaláshoz. A többit keskeny, magas tálba tesszük, mellédobjuk a fokhagymát, a tojássárgáját, illetve a levágott fehérjedarabkákat, hozzáöntjük az olajat meg a tejfölt, és botmixerrel simára turmixoljuk. Sóval és borssal ízesítjük, majd belekavarunk 1-2 evőkanálnyi zsemlemorzsát, hogy a massza megtartsa az alakját. Habzsákba kanalazzuk, a tojásfehérjéket megtöltjük a masszával, és paprikacsíkokkal, citromhéjdarabkákkal díszítjük. A félretett spenótleveleket tálra rendezzük, és ráhelyezzük a megtöltött tojásokat.
Húsnapon ehető.

HÚSV. - 2012.

4 megjegyzés:

Kati írta...

Csodaszép:) Szerintem finom is:)

Katalin írta...

Nagyon szépen tálaltad, guszta. Biztos nagyon jó volt, a spenót és tojás finom együtt!

VH írta...

Akarom kérdezni,hogyha gyorsan kellett készíteni,akkor a spenót leveleket leforráztad? Vagy csak nyersen keverted össze a többi hozzávalókkal?

sedith írta...

Hajni, nyersen. Kár lenne a vitaminokat kidobni a vízzel.:)

Related Posts with Thumbnails

2012. március 3., szombat

Spenótos töltött tojás

Gyorsan kellett készítenem, ez lett belőle.... Aki a spenótot szereti, ezt is fogja!:)



Spenótos töltött tojás 

Hozzávalók: 6 főtt tojás, 25 dkg friss spenótlevél, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál tejföl, 2 cikk fokhagyma, só, bors, zsemlemorzsa; a díszítéshez: piros paprikacsíkok, citromhéj.

Elkészítése: A tojásokat keresztben kettévágjuk, sárgájukat kiemeljük, gömbölyű felükről pedig levágunk egy kicsi darabot, hogy megállhassanak a talpukon. A spenótot jól megmossuk és lecsepegtetjük, néhány levelet félreteszünk a tálaláshoz. A többit keskeny, magas tálba tesszük, mellédobjuk a fokhagymát, a tojássárgáját, illetve a levágott fehérjedarabkákat, hozzáöntjük az olajat meg a tejfölt, és botmixerrel simára turmixoljuk. Sóval és borssal ízesítjük, majd belekavarunk 1-2 evőkanálnyi zsemlemorzsát, hogy a massza megtartsa az alakját. Habzsákba kanalazzuk, a tojásfehérjéket megtöltjük a masszával, és paprikacsíkokkal, citromhéjdarabkákkal díszítjük. A félretett spenótleveleket tálra rendezzük, és ráhelyezzük a megtöltött tojásokat.
Húsnapon ehető.

HÚSV. - 2012.

4 megjegyzés:

Kati írta...

Csodaszép:) Szerintem finom is:)

Katalin írta...

Nagyon szépen tálaltad, guszta. Biztos nagyon jó volt, a spenót és tojás finom együtt!

VH írta...

Akarom kérdezni,hogyha gyorsan kellett készíteni,akkor a spenót leveleket leforráztad? Vagy csak nyersen keverted össze a többi hozzávalókkal?

sedith írta...

Hajni, nyersen. Kár lenne a vitaminokat kidobni a vízzel.:)