2012. július 16., hétfő

Clătite integrale cu cremă caramel şi fructe asortate, avagy Karamellkrémes tk. palacsinta vegyes gyümölcsökkel

Săptămâna trecută am scris despre o campanie de testare a tigăilor Fissler, iniţiată de magazinul online Găteşte sănătos. Ei, după ce am trimis mailul de înscriere şi mi-am făcut datoria (banner, post expus pe blog) faţă de cerinţe, joia trecută am primit şi eu tigaia pe care trebuia să o încerc. Am fost emoţionată când am deschis coletul, deoarece n-am participat încă niciodată la o asemenea acţiune. Sincer, până să sosească tigaia, am avut şi reţineri faţă de ea: ok, că FISSLER e marcă germană, că pe site are un preţ frumuşel, deci şi calitatea ar trebui să fie bună, dar ştiţi cum e, este o zicală, ce zice-aşa: "există banii pentru care părul are mătreaţă"... Însă - odată cu tigaia în mână - m-am liniştit că părul meu nu trebuie să facă mătreaţă falsă, căci produsul este de o calitate foarte-foarte bună: nu e grea, dar are greutate, este antiaderentă, iar marginea nu prea înaltă bănuiam că permite o uşoară întoarcere a clătitelor. Până la urmă aşa a şi fost, dar pentru asta m-am folosit de o spatulă din lemn, nu am putut să le întorc aşa cum obişnuiam, aruncându-le în sus. Dar cred că a fost totuşi neîndemânarea mea, aşa că o să mai exersez.:)

Am fost nevoită să aştept până sâmbătă cu încercarea ei, dar a meritat aşteptarea: mi-au ieşit nişte clătite superbune: pufoase, coapte uniform, şi cu toate că le-am făcut cam dietetice (fără zahăr alb şi făină albă), au fost lăudate şi de cei ce mănâncă de obicei în mod tradiţional.

Despre tigaie nu prea mai am ce să spun: este superbă, mă bucur să o am, şi mă bucur că am participat la campania de testare a ei. Mulţumesc mult lui Găteşte sănătos pentru ideea de testare, îi mulţumesc şi pentru încredere, iar nu în ultimul rând: pentru tigaia primită. Aşadar, dacă cineva stătea pe gânduri să o cumpere sau nu, o recomand din toată inima.



Clătite integrale cu cremă caramel şi fructe asortate

Ingrediente - pt. 13-15 clătite:
- pentru clătite: 300 g făină integrală, un praf de sare, 1 linguriţă mocca bicarbonat de sodiu, 3 ouă, 300 ml lapte, 400 ml apă minerală carbogazoasă, 3 linguri+ 1 linguriţă ulei.
- pentru umplutură: 4 linguri zahăr tos (3 linguri de fructoză în cazul meu), 50 g unt, 100 ml lapte condensat, 500 ml frişcă lichidă neîndulcită (frişcă adevărată, nu vegetală), 1-2 lingură rasă de zahăr pudră (fructoză), 3 plicuri de întăritor pt. frişcă, cca. 300 g fructe asortate (coacăze roşii şi negre, afine, zmeură, piersici tăiate cubuleţe).
- pentru ornat: fructe, frunzuliţe de coacăze sau mentă, zahăr pudră (glucoză în cazul meu)

Prepararea:
Începem cu crema. Punem zahărul tos într-un vas mai mic, şi-l punem la foc. Lăsăm zahărul să se caramelizeze amestecând încontinuu. Când capătă o culoare aurie, adăugăm untul şi lăsăm să se topească, mai apoi să fiarbă cca. 1 minut. După-aceasta turnăm şi laptele condensat, şi amestecând în continuare lăsăm să fiarbă 2-3 minute, după care se ia vasul de pe foc şi se lasă la răcit mai întâi în apă rece, apoi la frigider amestecând din când în când.
Pentru clătite amestecăm într-un vas făina cu sarea şi bicarbonatul, apoi adăugăm ouăle bătute şi amestecăm. Amestecând în continuare adăugăm laptele şi apa minerală, iar la sfârşit, bătând bine cu telul, încorporăm şi cele 3 linguri de ulei. Încingem tigaia, punem în ea linguriţa de ulei (numai înaite de prima clătită), mişcăm puţin tigaia ca uleiul să se prelingă pe toată suprafaţa ei, şi apoi turnăm un polonic de aluat. Mişcăm tigaia ca aluatul să se întindă uniform, şi coacem clătitele la foc mediu 1-2 minute. Când marginile clătitei s-au ridicat şi s-au încreţit puţin, o întoarcem cu grijă cu ajutorul unei spatule de lemn sau de teflon.
Când am terminat cu clătitele, terminăm crema. Batem frişca scoasă de la rece cu zahărul pudră şi întăritorul de frişcă până ce obţinem a spumă tare, iar apoi încorporăm şi crema caramel răcită. Spălăm şi lăsăm la scurs fructele.
Luăm câte o lingură mare de cremă, o întindem pe jumătatea unei clătite, presărăm o lingură de mix de fructe, iar apoi rulăm sau împăturim clătitele după plac. Pentru un aspect mai frumos punem crema într-un poş cu capăt în formă de steluţă şi trasăm pe clătite crema în formă de triunghi alungit. Presărăm fructele, iar apoi rulăm clătita în formă de con. La sfîrşit pudrăm cu zahăr pudră şi ornăm cu fructe şi frunzuliţe verzi.

Observaţii:
1. Eu am folosit făină integrală adusă direct din moară, deci nu este aşa de fină ca făina de la magazin, drept pentru care aveţi grijă la cantitatea de apă minerală folosită: adăugaţi-o cu grijă, s-ar putea să fie de ajuns mai puţin de 400 ml. Aceeaşi atenţionare este valabilă şi in cazul folosirii făinei albe.
2. Crema mea este mai albă, deoarece (acum am descoperit) fructoza nu se caramelizează. Adică se topeşte, dar culoarea nu şi-o schimbă ca zahărul tos. Sau cel puţin nu în atât timp.



Múlt héten megkaptam a FISSLER márkájú palacsintasütő serpenyőt, amit a Gateste Sanatos online bolt serpenyőtesztelő kampánya keretében "nyertem".:)
Kicsit féltem, amíg kézhez nem vettem a terméket, mert tudjátok, úgy tartja a mondás, hogy "van az a pénz, amiért korpásodik a haj", de amint megérkezett, és kézbe vettem, már biztosra tudtam, hogy nem kell majd hamis szavakat írnom róla. És tényleg: nagyszerű!!! Nem túl nehéz, de azért van súlya, tapadásmentes, és egyenletesen süti a palacsintákat. Egyedüli "hibája", hogy nem sikerült feldobva fordítani a palacsintákat úgy, ahogy eddig szoktam, hanem csak falapát segítségével. De ez biztos az én ügyetlenségem volt, úgyhogy még gyakorolni fogom...
Szóval, a serpenyő nagyon klassz, ha valaki eddig azon morfondírozott, hogy merje megvenni vagy sem, akkor bátran ajánlom, hogy tegye meg. De klassz lett benne az a palacsinta is, amit szombaton vacsorára "dobtam" össze úgy, hogy már teljes egészében megfelelt a férjem új étrendjének: cukormentesen készült. És még az is isteninek titulálta, aki tradicionálisan szokott étkezni.


Karamellkrémes teljes kiőrlésű palacsinta vegyes gyümölcsökkel

Hozzávalók - 13-15 db-hoz:
- a palacsintához: 30 dkg tk. liszt, csipetnyi só, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 3 tojás, 3 dl tej, 4 dl szénsavas ásványvíz vagy szódavíz, 3 evőkanál + 1 kávéskanál olaj;
- a krémhez: 3 evőkanál gyümölcscukor (vagy 4 evőkanál cukor), 5 dkg vaj, 1 dl sűrített tej, 5 dl habtejszín, 1-2 evőkanál porcukor ízlés szerint (én nem tettem), 3 tasak habfixáló;
- továbbá: kb. 30 dkg vegyes gyümölcs (piros és fekete ribizli Nagyágról:D, áfonya, málna, kis kockákra vágott őszibarack), szőlőcukor (vagy porcukor) a szóráshoz, ribizlilevelek (esetleg menta vagy citromfű)

Elkészítése:
A krémmel kezdjük, mert jól ki kell hűlnie. A cukrot vagy a fruktózt karamellizáljuk (ez utóbbi nem barnul meg!!!), majd beletesszük a vajat, és állandóan kavargatva kb. 1 percig főzzük. Felöntjük a sűrített tejjel, és továbbra is kavargatva forraljuk 2-3 percig, majd az edényt hideg vízbe állítva lehűtjük, végül pedig a hűtőbe tesszük. Ezalatt jól besűrűsödik a krém.
A palacsintához edénybe tesszük a lisztet, a sót és a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a felvert tojást, és állandóan kavargatva beledolgozzuk a tejet meg az ásványvizet. Végül alaposan eldolgozzuk benne a 3 evőkanál olajat is. A serpenyőt felforrósítjuk, rácsepegtetjük a kávéskanálnyi olajat, ide-oda mozgatva hagyjuk szétfolyni a serpenyőben, majd beleöntünk egy merőkanálnyi masszát. A serpenyőt enyhén mozgatva hagyjuk a palacsintamaszsát egyenletesen szétterülni, majd 1-2 percig sütjük. Amikor a szélei már kissé felemelkedtek és befodrosodtak, egy lapáttal alányúlunk, és óvatosan megfordítjuk a palacsintát. További 1-2 percig sütjük a másik felén is, majd tányérra borítjuk. Kb. 13-15 db-nak kell kijönnie ebből a mennyiségből.
Miután a palacsintát megsütöttük, elkészítjük a krémet. A habtejszínt keményre verjük a porcukorral és a habfixálóval, majd óvatosan beledolgozzuk a jó hideg karamellkrémet is. A gyümölcsöket megmossuk és lecsepegtetjük.
Egy-egy púpozott evőkanálnyi krémet rákenünk a palacsinta felére, megszórjuk 1-2 evőkanál gyümölccsel, majd tetszés szerint feltekerjük vagy hajtogatjuk. Én úgy csináltam, hogy a krémet csillagcsöves habzsákba tettem, és a palacsintákra háromszög alakban nyomtam a krémet. Ezután szórtam meg gyümölccsel, és végül tölcsérszerűen tekertem fel őket. Tetejüket megszórtam szőlőcukorral, és levélkékkel, illetve gyümölcsbogyókkal díszítettem.

Megjegyzések:
1. A lisztem ezúttal is darásabb, malomból származó liszt volt. Ha finomabbra őrölt, vagy fehér lisztből készítjük, óvatosan adagoljuk az ásványvizet, lehet, hogy kevesebb is elég belőle.
2. A krémem eléggé fehérre sikeredett, mert a fruktóz - kiderült - nem barnul meg a karamellizálódás során. legalábbis anem annyi idő alatt, mint a cukor; csak én nem mertem tovább hagyni a tűzön, mivel féltem, hogy tönkremegy, nem ismervén sajátosságait.

KAL - 2018.

14 megjegyzés:

Nelli írta...

Jöttem a facebookról elolvasni a receptet.Nagyon finom lehet a krém és a teljeskiörlésű palacsinta változat is nagyon tetszik.:-)Elviszem, ha nem baj.:-)))

sedith írta...

Nem, Nelli, egyáltalán nem baj!:) Eddig is nagyrészt tk. lisztet használtam szinte mindenhez, de ezentúl méginkább azt teszem.

Blogkonyha írta...

Tényleg nagyon tetszetős! Hmm!!! Jó tésztája, én is vittem! Köszi!

Kati írta...

De jó otlet, en meg nem keszitettem ilyen egeszseges palacsintat. Ön is meg 9.-en feliratkoztam a jatekra, 11-en fel is hivtak, hogy postara tettek, de meg azota sem jott meg. Remelem nem nyultak le a postan.

sedith írta...

Krisz, tényleg jó volt a tésztája. Nagyon jó "szaftosak" lettek, ha mondhatom úgy. Először csak 2 tojást tettem bele, de mivel nem voltak túl nagyok, úgy gondoltam, inkább legyen három. Jól lehetett dolgozni vele.

Kati, ne aggódj szerintem, biztos megérkezik! Bár nekem nem postán, hanem futárszolgálattal küldték. Ha meg a postán akadt el, hát úgyis számonkérik!:)

Katalin írta...

Gyönyörűek lettek a palacsintáid a sok szép színes gyümölccsel :)

strumfa bucatareste írta...

am reusit sa intru :P, clatitele tale sunt foarte apetisante, trebuiesc testate, dau o fuga pana la tine :D

Kati írta...

Jajj, futárszolgálattal küldték? Én meg egy hétig nem voltam itthon, akkor kereshettek is küzbe. Én úgy értettem azt mondták, hogy postán, de akkor lehet félreértettem.
Köszi az infot.

sedith írta...

Kati, nekem igen, de másoknak is, úgy tudom. Sajnálom, hogy ilyen körülményes lett a dolog nálad, de hátha megoldódik.:)

4Gyerek írta...

hű, asszem eléggé read only-ban néztem ezeket a szépségeket. annyira harapnivalóan kínáltatják magukat.
ja, és köszönöm szépen, hogy felhívtad a figyelmünket erre a serpenyős menetre.

hogy a férjem miért nem palacsintával kérte a pörköltöt? egyszerű. ő hatalmas főtt tészta rajongó. mikor meghallotta pörkölt lesz, a palacsintákat helyből lenézte.

Sz. Zita írta...

De jól néznek ki :) Mennyibe kerül a tepsi? Nekem is jól jönne egy tényleg nem tapadó palacsintasütő.

sedith írta...

Éva, :):):):):)

Zita, olyan 50 lej körül. Tényleg jó.:)

Tina Ina Valley Valley írta...

Delicioase si prezentate super clatitele tale ,iar tigaia este intr-adevar minunata...Te-am votat cu drag in concursul gatestesanatos... Daca mai ai vreun vot si pentru mine... Budinca de clatite cu branza la cuptor Valentina Ionita
Pupici si multa bafta

sedith írta...

Iti multumesc, Valentina! Te-am votat si eu!:)

Related Posts with Thumbnails

2012. július 16., hétfő

Clătite integrale cu cremă caramel şi fructe asortate, avagy Karamellkrémes tk. palacsinta vegyes gyümölcsökkel

Săptămâna trecută am scris despre o campanie de testare a tigăilor Fissler, iniţiată de magazinul online Găteşte sănătos. Ei, după ce am trimis mailul de înscriere şi mi-am făcut datoria (banner, post expus pe blog) faţă de cerinţe, joia trecută am primit şi eu tigaia pe care trebuia să o încerc. Am fost emoţionată când am deschis coletul, deoarece n-am participat încă niciodată la o asemenea acţiune. Sincer, până să sosească tigaia, am avut şi reţineri faţă de ea: ok, că FISSLER e marcă germană, că pe site are un preţ frumuşel, deci şi calitatea ar trebui să fie bună, dar ştiţi cum e, este o zicală, ce zice-aşa: "există banii pentru care părul are mătreaţă"... Însă - odată cu tigaia în mână - m-am liniştit că părul meu nu trebuie să facă mătreaţă falsă, căci produsul este de o calitate foarte-foarte bună: nu e grea, dar are greutate, este antiaderentă, iar marginea nu prea înaltă bănuiam că permite o uşoară întoarcere a clătitelor. Până la urmă aşa a şi fost, dar pentru asta m-am folosit de o spatulă din lemn, nu am putut să le întorc aşa cum obişnuiam, aruncându-le în sus. Dar cred că a fost totuşi neîndemânarea mea, aşa că o să mai exersez.:)

Am fost nevoită să aştept până sâmbătă cu încercarea ei, dar a meritat aşteptarea: mi-au ieşit nişte clătite superbune: pufoase, coapte uniform, şi cu toate că le-am făcut cam dietetice (fără zahăr alb şi făină albă), au fost lăudate şi de cei ce mănâncă de obicei în mod tradiţional.

Despre tigaie nu prea mai am ce să spun: este superbă, mă bucur să o am, şi mă bucur că am participat la campania de testare a ei. Mulţumesc mult lui Găteşte sănătos pentru ideea de testare, îi mulţumesc şi pentru încredere, iar nu în ultimul rând: pentru tigaia primită. Aşadar, dacă cineva stătea pe gânduri să o cumpere sau nu, o recomand din toată inima.



Clătite integrale cu cremă caramel şi fructe asortate

Ingrediente - pt. 13-15 clătite:
- pentru clătite: 300 g făină integrală, un praf de sare, 1 linguriţă mocca bicarbonat de sodiu, 3 ouă, 300 ml lapte, 400 ml apă minerală carbogazoasă, 3 linguri+ 1 linguriţă ulei.
- pentru umplutură: 4 linguri zahăr tos (3 linguri de fructoză în cazul meu), 50 g unt, 100 ml lapte condensat, 500 ml frişcă lichidă neîndulcită (frişcă adevărată, nu vegetală), 1-2 lingură rasă de zahăr pudră (fructoză), 3 plicuri de întăritor pt. frişcă, cca. 300 g fructe asortate (coacăze roşii şi negre, afine, zmeură, piersici tăiate cubuleţe).
- pentru ornat: fructe, frunzuliţe de coacăze sau mentă, zahăr pudră (glucoză în cazul meu)

Prepararea:
Începem cu crema. Punem zahărul tos într-un vas mai mic, şi-l punem la foc. Lăsăm zahărul să se caramelizeze amestecând încontinuu. Când capătă o culoare aurie, adăugăm untul şi lăsăm să se topească, mai apoi să fiarbă cca. 1 minut. După-aceasta turnăm şi laptele condensat, şi amestecând în continuare lăsăm să fiarbă 2-3 minute, după care se ia vasul de pe foc şi se lasă la răcit mai întâi în apă rece, apoi la frigider amestecând din când în când.
Pentru clătite amestecăm într-un vas făina cu sarea şi bicarbonatul, apoi adăugăm ouăle bătute şi amestecăm. Amestecând în continuare adăugăm laptele şi apa minerală, iar la sfârşit, bătând bine cu telul, încorporăm şi cele 3 linguri de ulei. Încingem tigaia, punem în ea linguriţa de ulei (numai înaite de prima clătită), mişcăm puţin tigaia ca uleiul să se prelingă pe toată suprafaţa ei, şi apoi turnăm un polonic de aluat. Mişcăm tigaia ca aluatul să se întindă uniform, şi coacem clătitele la foc mediu 1-2 minute. Când marginile clătitei s-au ridicat şi s-au încreţit puţin, o întoarcem cu grijă cu ajutorul unei spatule de lemn sau de teflon.
Când am terminat cu clătitele, terminăm crema. Batem frişca scoasă de la rece cu zahărul pudră şi întăritorul de frişcă până ce obţinem a spumă tare, iar apoi încorporăm şi crema caramel răcită. Spălăm şi lăsăm la scurs fructele.
Luăm câte o lingură mare de cremă, o întindem pe jumătatea unei clătite, presărăm o lingură de mix de fructe, iar apoi rulăm sau împăturim clătitele după plac. Pentru un aspect mai frumos punem crema într-un poş cu capăt în formă de steluţă şi trasăm pe clătite crema în formă de triunghi alungit. Presărăm fructele, iar apoi rulăm clătita în formă de con. La sfîrşit pudrăm cu zahăr pudră şi ornăm cu fructe şi frunzuliţe verzi.

Observaţii:
1. Eu am folosit făină integrală adusă direct din moară, deci nu este aşa de fină ca făina de la magazin, drept pentru care aveţi grijă la cantitatea de apă minerală folosită: adăugaţi-o cu grijă, s-ar putea să fie de ajuns mai puţin de 400 ml. Aceeaşi atenţionare este valabilă şi in cazul folosirii făinei albe.
2. Crema mea este mai albă, deoarece (acum am descoperit) fructoza nu se caramelizează. Adică se topeşte, dar culoarea nu şi-o schimbă ca zahărul tos. Sau cel puţin nu în atât timp.



Múlt héten megkaptam a FISSLER márkájú palacsintasütő serpenyőt, amit a Gateste Sanatos online bolt serpenyőtesztelő kampánya keretében "nyertem".:)
Kicsit féltem, amíg kézhez nem vettem a terméket, mert tudjátok, úgy tartja a mondás, hogy "van az a pénz, amiért korpásodik a haj", de amint megérkezett, és kézbe vettem, már biztosra tudtam, hogy nem kell majd hamis szavakat írnom róla. És tényleg: nagyszerű!!! Nem túl nehéz, de azért van súlya, tapadásmentes, és egyenletesen süti a palacsintákat. Egyedüli "hibája", hogy nem sikerült feldobva fordítani a palacsintákat úgy, ahogy eddig szoktam, hanem csak falapát segítségével. De ez biztos az én ügyetlenségem volt, úgyhogy még gyakorolni fogom...
Szóval, a serpenyő nagyon klassz, ha valaki eddig azon morfondírozott, hogy merje megvenni vagy sem, akkor bátran ajánlom, hogy tegye meg. De klassz lett benne az a palacsinta is, amit szombaton vacsorára "dobtam" össze úgy, hogy már teljes egészében megfelelt a férjem új étrendjének: cukormentesen készült. És még az is isteninek titulálta, aki tradicionálisan szokott étkezni.


Karamellkrémes teljes kiőrlésű palacsinta vegyes gyümölcsökkel

Hozzávalók - 13-15 db-hoz:
- a palacsintához: 30 dkg tk. liszt, csipetnyi só, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 3 tojás, 3 dl tej, 4 dl szénsavas ásványvíz vagy szódavíz, 3 evőkanál + 1 kávéskanál olaj;
- a krémhez: 3 evőkanál gyümölcscukor (vagy 4 evőkanál cukor), 5 dkg vaj, 1 dl sűrített tej, 5 dl habtejszín, 1-2 evőkanál porcukor ízlés szerint (én nem tettem), 3 tasak habfixáló;
- továbbá: kb. 30 dkg vegyes gyümölcs (piros és fekete ribizli Nagyágról:D, áfonya, málna, kis kockákra vágott őszibarack), szőlőcukor (vagy porcukor) a szóráshoz, ribizlilevelek (esetleg menta vagy citromfű)

Elkészítése:
A krémmel kezdjük, mert jól ki kell hűlnie. A cukrot vagy a fruktózt karamellizáljuk (ez utóbbi nem barnul meg!!!), majd beletesszük a vajat, és állandóan kavargatva kb. 1 percig főzzük. Felöntjük a sűrített tejjel, és továbbra is kavargatva forraljuk 2-3 percig, majd az edényt hideg vízbe állítva lehűtjük, végül pedig a hűtőbe tesszük. Ezalatt jól besűrűsödik a krém.
A palacsintához edénybe tesszük a lisztet, a sót és a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a felvert tojást, és állandóan kavargatva beledolgozzuk a tejet meg az ásványvizet. Végül alaposan eldolgozzuk benne a 3 evőkanál olajat is. A serpenyőt felforrósítjuk, rácsepegtetjük a kávéskanálnyi olajat, ide-oda mozgatva hagyjuk szétfolyni a serpenyőben, majd beleöntünk egy merőkanálnyi masszát. A serpenyőt enyhén mozgatva hagyjuk a palacsintamaszsát egyenletesen szétterülni, majd 1-2 percig sütjük. Amikor a szélei már kissé felemelkedtek és befodrosodtak, egy lapáttal alányúlunk, és óvatosan megfordítjuk a palacsintát. További 1-2 percig sütjük a másik felén is, majd tányérra borítjuk. Kb. 13-15 db-nak kell kijönnie ebből a mennyiségből.
Miután a palacsintát megsütöttük, elkészítjük a krémet. A habtejszínt keményre verjük a porcukorral és a habfixálóval, majd óvatosan beledolgozzuk a jó hideg karamellkrémet is. A gyümölcsöket megmossuk és lecsepegtetjük.
Egy-egy púpozott evőkanálnyi krémet rákenünk a palacsinta felére, megszórjuk 1-2 evőkanál gyümölccsel, majd tetszés szerint feltekerjük vagy hajtogatjuk. Én úgy csináltam, hogy a krémet csillagcsöves habzsákba tettem, és a palacsintákra háromszög alakban nyomtam a krémet. Ezután szórtam meg gyümölccsel, és végül tölcsérszerűen tekertem fel őket. Tetejüket megszórtam szőlőcukorral, és levélkékkel, illetve gyümölcsbogyókkal díszítettem.

Megjegyzések:
1. A lisztem ezúttal is darásabb, malomból származó liszt volt. Ha finomabbra őrölt, vagy fehér lisztből készítjük, óvatosan adagoljuk az ásványvizet, lehet, hogy kevesebb is elég belőle.
2. A krémem eléggé fehérre sikeredett, mert a fruktóz - kiderült - nem barnul meg a karamellizálódás során. legalábbis anem annyi idő alatt, mint a cukor; csak én nem mertem tovább hagyni a tűzön, mivel féltem, hogy tönkremegy, nem ismervén sajátosságait.

KAL - 2018.

14 megjegyzés:

Nelli írta...

Jöttem a facebookról elolvasni a receptet.Nagyon finom lehet a krém és a teljeskiörlésű palacsinta változat is nagyon tetszik.:-)Elviszem, ha nem baj.:-)))

sedith írta...

Nem, Nelli, egyáltalán nem baj!:) Eddig is nagyrészt tk. lisztet használtam szinte mindenhez, de ezentúl méginkább azt teszem.

Blogkonyha írta...

Tényleg nagyon tetszetős! Hmm!!! Jó tésztája, én is vittem! Köszi!

Kati írta...

De jó otlet, en meg nem keszitettem ilyen egeszseges palacsintat. Ön is meg 9.-en feliratkoztam a jatekra, 11-en fel is hivtak, hogy postara tettek, de meg azota sem jott meg. Remelem nem nyultak le a postan.

sedith írta...

Krisz, tényleg jó volt a tésztája. Nagyon jó "szaftosak" lettek, ha mondhatom úgy. Először csak 2 tojást tettem bele, de mivel nem voltak túl nagyok, úgy gondoltam, inkább legyen három. Jól lehetett dolgozni vele.

Kati, ne aggódj szerintem, biztos megérkezik! Bár nekem nem postán, hanem futárszolgálattal küldték. Ha meg a postán akadt el, hát úgyis számonkérik!:)

Katalin írta...

Gyönyörűek lettek a palacsintáid a sok szép színes gyümölccsel :)

strumfa bucatareste írta...

am reusit sa intru :P, clatitele tale sunt foarte apetisante, trebuiesc testate, dau o fuga pana la tine :D

Kati írta...

Jajj, futárszolgálattal küldték? Én meg egy hétig nem voltam itthon, akkor kereshettek is küzbe. Én úgy értettem azt mondták, hogy postán, de akkor lehet félreértettem.
Köszi az infot.

sedith írta...

Kati, nekem igen, de másoknak is, úgy tudom. Sajnálom, hogy ilyen körülményes lett a dolog nálad, de hátha megoldódik.:)

4Gyerek írta...

hű, asszem eléggé read only-ban néztem ezeket a szépségeket. annyira harapnivalóan kínáltatják magukat.
ja, és köszönöm szépen, hogy felhívtad a figyelmünket erre a serpenyős menetre.

hogy a férjem miért nem palacsintával kérte a pörköltöt? egyszerű. ő hatalmas főtt tészta rajongó. mikor meghallotta pörkölt lesz, a palacsintákat helyből lenézte.

Sz. Zita írta...

De jól néznek ki :) Mennyibe kerül a tepsi? Nekem is jól jönne egy tényleg nem tapadó palacsintasütő.

sedith írta...

Éva, :):):):):)

Zita, olyan 50 lej körül. Tényleg jó.:)

Tina Ina Valley Valley írta...

Delicioase si prezentate super clatitele tale ,iar tigaia este intr-adevar minunata...Te-am votat cu drag in concursul gatestesanatos... Daca mai ai vreun vot si pentru mine... Budinca de clatite cu branza la cuptor Valentina Ionita
Pupici si multa bafta

sedith írta...

Iti multumesc, Valentina! Te-am votat si eu!:)