2012. augusztus 16., csütörtök

Nektarinos muffin mentás-zöldcitromos habbal

Hirtelen ötlettől vezérelve született meg ez a finom muffin. Mivel csak kisebb muffinpapírjaim voltak, összesen 16 darab lett ebből az adagból.


Nektarinos muffin mentás-zöldcitromos habbal

Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 5 dkg barna cukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, csipetnyi só, 3 nektarin, 5 dkg hámozott, nyers napraforgómag, 10 dkg lágy vaj, 5 dkg méz, 2 tojás, 2 nagy evőkanál tejföl, 1-1,5 dl tej; a habhoz: 3 dl habtejszín, 1 habfixáló, 2 csapott evőkanál barna cukor, 1/2 csokor menta, 1/2 lime héja, apró mentalevelek.

Elkészítése: A száraz hozzávalókat összevegyítjük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott nektarint és a napraforgómagot, majd összeforgatjuk. A vajat habosra kavarjuk a mézzel, majd egyenként a tojásokkal és a tejföllel is. A keveréket hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz, összekeverjük, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy, kanálról leszottyanós masszát kapjunk belőle. papírkapszlival bélelt muffinformákba adagoljuk, és 180-190 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. A reszelt citromhéjat, a lecsipkedett mentaleveleket és a cukrot összedaráljuk. A habtejszínt verni kezdjük, majd kb. 1 perc után hozzáadjuk a cukrot meg a habfixálót. Néhány perc alatt kemény habbá verjük, majd csillagcsöves habzsákba töltve rányomjuk a kihűlt muffinokra. Apró mentalevelekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2012. augusztus 16., csütörtök

Nektarinos muffin mentás-zöldcitromos habbal

Hirtelen ötlettől vezérelve született meg ez a finom muffin. Mivel csak kisebb muffinpapírjaim voltak, összesen 16 darab lett ebből az adagból.


Nektarinos muffin mentás-zöldcitromos habbal

Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 5 dkg barna cukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, csipetnyi só, 3 nektarin, 5 dkg hámozott, nyers napraforgómag, 10 dkg lágy vaj, 5 dkg méz, 2 tojás, 2 nagy evőkanál tejföl, 1-1,5 dl tej; a habhoz: 3 dl habtejszín, 1 habfixáló, 2 csapott evőkanál barna cukor, 1/2 csokor menta, 1/2 lime héja, apró mentalevelek.

Elkészítése: A száraz hozzávalókat összevegyítjük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott nektarint és a napraforgómagot, majd összeforgatjuk. A vajat habosra kavarjuk a mézzel, majd egyenként a tojásokkal és a tejföllel is. A keveréket hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz, összekeverjük, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy, kanálról leszottyanós masszát kapjunk belőle. papírkapszlival bélelt muffinformákba adagoljuk, és 180-190 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. A reszelt citromhéjat, a lecsipkedett mentaleveleket és a cukrot összedaráljuk. A habtejszínt verni kezdjük, majd kb. 1 perc után hozzáadjuk a cukrot meg a habfixálót. Néhány perc alatt kemény habbá verjük, majd csillagcsöves habzsákba töltve rányomjuk a kihűlt muffinokra. Apró mentalevelekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: