2012. augusztus 26., vasárnap

Rózsaborsos karaj színes-fűszeres krumplipürével

A fagyasztóolvadás másik végeredménye, vasárnapi ebédre. A tetsztcsapat szerint nagyon finom volt az együttes, én a húsból nem ettem, csak a püréből.


Rózsaborsos sertéskaraj színes-fűszeres krumplipürével

Hozzávalók: 60-70 dkg sertéskaraj, 1 teáskanál rózsabors, kb. 3 dl félédes fehérbor, só, bors; a püréhez: 60 dkg krumpli, 5 dkg vaj, 1-1,5 dl tej, 3-4 cikk fokhagyma, 3 közepes paradicsom, 1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítése: A karajt 8-10 mm vastag szeletekre vágjuk, majd ujjbegyeinkkel kissé kilapítjuk őket. Megszórjuk borssal, majd felforrósított, száraz, teflonbevonatú serpenyőben hirtelen mindkét oldalukat megpirítjuk, és kiszedjük. Miután az összes hússzelet megsült, visszatesszük őket a serpenyőbe, megsózzuk, rászórjuk a mozsárban szétnyomott rózsaborsot, és felöntjük a borral. Fedő alatt, lassú tűzön addig pároljuk, amíg a hús teljesen meg nem puhul (45-60 perc). Ezalatt vizet forralunk, megsózzuk, és beletesszük a meghámozott, feldarabolt krumplit. Mellédobjuk a fokhagymacikkeket, és készre főzzük. A levét leszűrjük, majd a vajjal és a tejjel habosra kavarjuk. A paradicsomoknak kivájjuk a belsejét, a húsát pedig kis kockákra vágjuk. A petrezselyemzöldet finomra aprítjuk, majd a paradicsommal és ízlés szerint további sóval együtt a krumplipüréhez kavarjuk. Ez a püré melegen és hidegen egyaránt jó.

NAPTÁR - 2013.

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon szép, gusztusos, igazi vasárnapi ebéd :)

sedith írta...

Köszönöm, Katalin!:)

Kati írta...

Nagyon szép és gusztusos:) Főleg az a püré:)

sedith írta...

Kati, az íze is olyan jó volt! Hihetetlen, hoyg az a néhány plusz dolog mennyire megdobta az ízét. Csak úgy elgondolkodtam: mivel tegyem érdekesebbé azt az unalomig elcsépelt krumplipürét? Hát, sikerült feldobni olyannyira, hogy én önmagában is nagyon jóllaktam vele.

Related Posts with Thumbnails

2012. augusztus 26., vasárnap

Rózsaborsos karaj színes-fűszeres krumplipürével

A fagyasztóolvadás másik végeredménye, vasárnapi ebédre. A tetsztcsapat szerint nagyon finom volt az együttes, én a húsból nem ettem, csak a püréből.


Rózsaborsos sertéskaraj színes-fűszeres krumplipürével

Hozzávalók: 60-70 dkg sertéskaraj, 1 teáskanál rózsabors, kb. 3 dl félédes fehérbor, só, bors; a püréhez: 60 dkg krumpli, 5 dkg vaj, 1-1,5 dl tej, 3-4 cikk fokhagyma, 3 közepes paradicsom, 1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítése: A karajt 8-10 mm vastag szeletekre vágjuk, majd ujjbegyeinkkel kissé kilapítjuk őket. Megszórjuk borssal, majd felforrósított, száraz, teflonbevonatú serpenyőben hirtelen mindkét oldalukat megpirítjuk, és kiszedjük. Miután az összes hússzelet megsült, visszatesszük őket a serpenyőbe, megsózzuk, rászórjuk a mozsárban szétnyomott rózsaborsot, és felöntjük a borral. Fedő alatt, lassú tűzön addig pároljuk, amíg a hús teljesen meg nem puhul (45-60 perc). Ezalatt vizet forralunk, megsózzuk, és beletesszük a meghámozott, feldarabolt krumplit. Mellédobjuk a fokhagymacikkeket, és készre főzzük. A levét leszűrjük, majd a vajjal és a tejjel habosra kavarjuk. A paradicsomoknak kivájjuk a belsejét, a húsát pedig kis kockákra vágjuk. A petrezselyemzöldet finomra aprítjuk, majd a paradicsommal és ízlés szerint további sóval együtt a krumplipüréhez kavarjuk. Ez a püré melegen és hidegen egyaránt jó.

NAPTÁR - 2013.

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon szép, gusztusos, igazi vasárnapi ebéd :)

sedith írta...

Köszönöm, Katalin!:)

Kati írta...

Nagyon szép és gusztusos:) Főleg az a püré:)

sedith írta...

Kati, az íze is olyan jó volt! Hihetetlen, hoyg az a néhány plusz dolog mennyire megdobta az ízét. Csak úgy elgondolkodtam: mivel tegyem érdekesebbé azt az unalomig elcsépelt krumplipürét? Hát, sikerült feldobni olyannyira, hogy én önmagában is nagyon jóllaktam vele.