2012. szeptember 24., hétfő

Mexikói pulykaragu

Igazából semmi köze sincs Mexikóhoz, csupán annyi, hogy az állítólagos mexikói zöldségkeverékből készült. De akárhogyis, egy nagyon gyors, nagyon finom fogás kerekedett belőle, a petrezselymes főtt rizs pedig jó laktatóvá tette.

Mexikói pulykaragu

Hozzávalók: 60-70 dkg pulykamellfilé, 60-70 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék, 4-5 cikk fokhagyma, só, citrombors, olaj; a körethez: 20 dkg rizs, 1 csokor petrezselyemzöld, só, olaj.

Elkészítése: A pulykamellet először szeletekre, majd kisujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Felforrósítunk 5-6 evőkanál olajat, beletesszük a húscsíkokat, és nagy lángon, állandóan kavargatva fehéredésig pirítjuk. Ekkor rádobjuk a zöldségkeveréket, megsózzuk, majd jól összekavarjuk, és lefedve, néha megkavarva puhára pároljuk. Miután a hús és a zöldség is megpuhult, megszórjuk borssal, illetve a finomra aprított fokhagymával, és fedő nélkül pároljuk tovább, míg a leve teljesen el nem fő. Amíg a ragu fő, elkészítjük a köretet is. Felforrósítunk 2-3 evőkanál olajat, rászórjuk a rizst, és fehéredésig pirítjuk. Ekkor felöntjük két és félszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk, és amíg fel nem forr, nagy lángon, majd kis lángon, lefedve főzzük puhára. Amikor a rizs megpuhult, szűrőbe öntve leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni. Visszaborítjuk a főzőedénybe, rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, jól összekavarjuk, és már tálalhatjuk is. Rizs nélkül húsnapon fogyasztható.

FF - 2017/4

2 megjegyzés:

Kati írta...

Finom lehet:)

Ági írta...

Szia!
Ezen a néven a rapidvacsin is van egy recept. Én egy kis paradicsompürét is teszek bele, viszont a fokhagymát eddig elmulasztottam. No majd ezután.
Ágnes

Related Posts with Thumbnails

2012. szeptember 24., hétfő

Mexikói pulykaragu

Igazából semmi köze sincs Mexikóhoz, csupán annyi, hogy az állítólagos mexikói zöldségkeverékből készült. De akárhogyis, egy nagyon gyors, nagyon finom fogás kerekedett belőle, a petrezselymes főtt rizs pedig jó laktatóvá tette.

Mexikói pulykaragu

Hozzávalók: 60-70 dkg pulykamellfilé, 60-70 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék, 4-5 cikk fokhagyma, só, citrombors, olaj; a körethez: 20 dkg rizs, 1 csokor petrezselyemzöld, só, olaj.

Elkészítése: A pulykamellet először szeletekre, majd kisujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Felforrósítunk 5-6 evőkanál olajat, beletesszük a húscsíkokat, és nagy lángon, állandóan kavargatva fehéredésig pirítjuk. Ekkor rádobjuk a zöldségkeveréket, megsózzuk, majd jól összekavarjuk, és lefedve, néha megkavarva puhára pároljuk. Miután a hús és a zöldség is megpuhult, megszórjuk borssal, illetve a finomra aprított fokhagymával, és fedő nélkül pároljuk tovább, míg a leve teljesen el nem fő. Amíg a ragu fő, elkészítjük a köretet is. Felforrósítunk 2-3 evőkanál olajat, rászórjuk a rizst, és fehéredésig pirítjuk. Ekkor felöntjük két és félszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk, és amíg fel nem forr, nagy lángon, majd kis lángon, lefedve főzzük puhára. Amikor a rizs megpuhult, szűrőbe öntve leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni. Visszaborítjuk a főzőedénybe, rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, jól összekavarjuk, és már tálalhatjuk is. Rizs nélkül húsnapon fogyasztható.

FF - 2017/4

2 megjegyzés:

Kati írta...

Finom lehet:)

Ági írta...

Szia!
Ezen a néven a rapidvacsin is van egy recept. Én egy kis paradicsompürét is teszek bele, viszont a fokhagymát eddig elmulasztottam. No majd ezután.
Ágnes