2012. december 23., vasárnap

Halas rántotta

Nem, még nem karácsonyi receptek, mert még semmi karácsonyost nem készítettem az elmúlt héten. Inkább egy gyors reggeli- vagy vacsoraötlettel jövök. A nagy készülődésben ugyanis enni is kell valamit. :)


Halas rántotta

Hozzávalók 4 személyre: 10 tojás, 2 tonhalkonzerv (saját levében), 1 nagy sárgarépa, 5 cikk fkhagyma, só, bors, friss oregánó, 5 evőkanál olaj; a tálaláshoz: citrom, nyers sárgarépa.

Elkészítése: A sárgarépát meghámozzuk és finomra reszeljük. Felhevítjük az olajat, és megdinszteljük rajta a sárgarépát. Közben felverjük a tojásokat, sóval, borssal és aprított oregánóval ízesítjük, illetve leszűrjük a konzerveket. Amikor a sérgarépa már majdnem megpuhult, rádobjuk a zúzott fokhagymát, kettőt kavarunk rajta, és hozzáadjuk a halhúst. Néhány percig erős lángon kavargatjuk, míg zsírjára nem sül, majd ráöntjük a tojást, és továbbra is kavargatjuk, míg a tojás meg nem dermed. Friss kenyérrel, citromkarikákkal és nyers sárgarépával tálaljuk.

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Boldog karácsonyt kívánok az egész családnak!

trollanyu írta...

Kedves Edit, békés, meghitt ünnepeket kívánok Neked és a Családodnak:)

Related Posts with Thumbnails

2012. december 23., vasárnap

Halas rántotta

Nem, még nem karácsonyi receptek, mert még semmi karácsonyost nem készítettem az elmúlt héten. Inkább egy gyors reggeli- vagy vacsoraötlettel jövök. A nagy készülődésben ugyanis enni is kell valamit. :)


Halas rántotta

Hozzávalók 4 személyre: 10 tojás, 2 tonhalkonzerv (saját levében), 1 nagy sárgarépa, 5 cikk fkhagyma, só, bors, friss oregánó, 5 evőkanál olaj; a tálaláshoz: citrom, nyers sárgarépa.

Elkészítése: A sárgarépát meghámozzuk és finomra reszeljük. Felhevítjük az olajat, és megdinszteljük rajta a sárgarépát. Közben felverjük a tojásokat, sóval, borssal és aprított oregánóval ízesítjük, illetve leszűrjük a konzerveket. Amikor a sérgarépa már majdnem megpuhult, rádobjuk a zúzott fokhagymát, kettőt kavarunk rajta, és hozzáadjuk a halhúst. Néhány percig erős lángon kavargatjuk, míg zsírjára nem sül, majd ráöntjük a tojást, és továbbra is kavargatjuk, míg a tojás meg nem dermed. Friss kenyérrel, citromkarikákkal és nyers sárgarépával tálaljuk.

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Boldog karácsonyt kívánok az egész családnak!

trollanyu írta...

Kedves Edit, békés, meghitt ünnepeket kívánok Neked és a Családodnak:)