2013. április 22., hétfő

Medvehagymás juhtúróval töltött csirkecomb

Mert amíg tart, és van, mindenbe medvehagymát teszek......:)
És mert már unjuk a sima sült csirkét. És mert... isteni ez a kombináció! :)


Medvehagymás juhtúróval töltött csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy egész csirkecomb, só, bors, kevés olaj, 1 dl fehérbor; a töltelékhez: 5 dkg száraz kenyér, 10 dkg juhtúró, 1 csokor (kb. 10 szál) medvehagyma, 1 tojásfehérje, só, bors.

Elkészítése: A csirkecombot megmossuk, megszárítgatjuk, és alaposan megszórjuk sóval és borssal (a bőre alatt is bedörzsöljük). A kenyeret hideg vízbe áztatjuk, majd amikor jól megázott, kifacsarjuk, összemorzsoljuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lereszelt vagy összemorzsolt túrót, a finomra aprított medvehagymát, a tojásfehérjét, majd sóval és borssal ízesítjuk. Jól összedolgozzuk, és a masszát egyenletesen elosztva a csirkecombok bőre alá töltjük. Ha van rá időnk, hagyjuk pácolódni 1-2 órán át. Hőálló edényt kikenünk olajjal, belehelyezzük a combokat, a tetejükre is cseppentünk egy-két csepp olajat, majd aláöntjük a bort. Alufóliával lefedve, 200 fokon (légkeverésen) 30-35 percig pároljuk, majd fólia nélkül 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük. Tetszés szerinti körettel tálaljuk, én friss tavaszi salátát készítettem mellé.

EGÉSZS: - 2013.

És állítólag ez az 1000. bejegyzésem. Ezt sem hittem volna, hogy valaha megérem!

1 megjegyzés:

Edó írta...

Hihi,gratula az ezredikhez:)A kaja nagyon szép,guszta!S persze finom:)

Related Posts with Thumbnails

2013. április 22., hétfő

Medvehagymás juhtúróval töltött csirkecomb

Mert amíg tart, és van, mindenbe medvehagymát teszek......:)
És mert már unjuk a sima sült csirkét. És mert... isteni ez a kombináció! :)


Medvehagymás juhtúróval töltött csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy egész csirkecomb, só, bors, kevés olaj, 1 dl fehérbor; a töltelékhez: 5 dkg száraz kenyér, 10 dkg juhtúró, 1 csokor (kb. 10 szál) medvehagyma, 1 tojásfehérje, só, bors.

Elkészítése: A csirkecombot megmossuk, megszárítgatjuk, és alaposan megszórjuk sóval és borssal (a bőre alatt is bedörzsöljük). A kenyeret hideg vízbe áztatjuk, majd amikor jól megázott, kifacsarjuk, összemorzsoljuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lereszelt vagy összemorzsolt túrót, a finomra aprított medvehagymát, a tojásfehérjét, majd sóval és borssal ízesítjuk. Jól összedolgozzuk, és a masszát egyenletesen elosztva a csirkecombok bőre alá töltjük. Ha van rá időnk, hagyjuk pácolódni 1-2 órán át. Hőálló edényt kikenünk olajjal, belehelyezzük a combokat, a tetejükre is cseppentünk egy-két csepp olajat, majd aláöntjük a bort. Alufóliával lefedve, 200 fokon (légkeverésen) 30-35 percig pároljuk, majd fólia nélkül 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük. Tetszés szerinti körettel tálaljuk, én friss tavaszi salátát készítettem mellé.

EGÉSZS: - 2013.

És állítólag ez az 1000. bejegyzésem. Ezt sem hittem volna, hogy valaha megérem!

1 megjegyzés:

Edó írta...

Hihi,gratula az ezredikhez:)A kaja nagyon szép,guszta!S persze finom:)