2013. november 22., péntek

Marhafasírt majonézes karfiollal

Majonézes karfiolt terveztem vacsorára, meg is főztem hozzá még délelőtt a karfiolt. Este, hazaérkezvén munkából és a vásárlásból azonban férjem lecsapott a darált marhahúsra és muszáj volt valami "normális" ételt tenni elé. Így már a majonézes karfiol is csúszott... :D



Marhafasírt majonézes karfiollal

Hozzávalók 4 személyre a fasírthoz: 50 dkg marhahús, 2-3 szelet szikkadt kenyér, 1 tojás, 1 kicsi hagyma, 2 nagy cikk fokhagyma, só, bors, olaj; a karfiolhoz: 1 fej karfiol, 1 adag félperces majonéz (1 egész tojás, 2 dl olaj, 1 teáskanál mustár, só, citromlé), 2-3 evőkanál tejföl, 1 arasznyi póréhagyma vagy 1 csokor újhagyma, só, fehér bors, citromlé.

Elkészítése: A kenyeret beáztatjuk, kifacsarjuk és összemorzsoljuk; a hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk. A húst összevegyítjük a többi hozzávalóval, lapos korongokat formálunk belőle, és felforrósított olajban megsütjük. A karfiolt sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a majonézt a linken lévő leírás szerint, majd a botmixerrel pürésítjük a karfiolt. Hozzákeverjük a majonézt, a tejfölt meg a felaprított póréhagymát, végül ízesítjük sóval, fehér borssal és citromlével. Kenyérrel, paprikával tálaljuk. Húsnapon ehető.

FF - 2013/12

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2013. november 22., péntek

Marhafasírt majonézes karfiollal

Majonézes karfiolt terveztem vacsorára, meg is főztem hozzá még délelőtt a karfiolt. Este, hazaérkezvén munkából és a vásárlásból azonban férjem lecsapott a darált marhahúsra és muszáj volt valami "normális" ételt tenni elé. Így már a majonézes karfiol is csúszott... :D



Marhafasírt majonézes karfiollal

Hozzávalók 4 személyre a fasírthoz: 50 dkg marhahús, 2-3 szelet szikkadt kenyér, 1 tojás, 1 kicsi hagyma, 2 nagy cikk fokhagyma, só, bors, olaj; a karfiolhoz: 1 fej karfiol, 1 adag félperces majonéz (1 egész tojás, 2 dl olaj, 1 teáskanál mustár, só, citromlé), 2-3 evőkanál tejföl, 1 arasznyi póréhagyma vagy 1 csokor újhagyma, só, fehér bors, citromlé.

Elkészítése: A kenyeret beáztatjuk, kifacsarjuk és összemorzsoljuk; a hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk. A húst összevegyítjük a többi hozzávalóval, lapos korongokat formálunk belőle, és felforrósított olajban megsütjük. A karfiolt sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a majonézt a linken lévő leírás szerint, majd a botmixerrel pürésítjük a karfiolt. Hozzákeverjük a majonézt, a tejfölt meg a felaprított póréhagymát, végül ízesítjük sóval, fehér borssal és citromlével. Kenyérrel, paprikával tálaljuk. Húsnapon ehető.

FF - 2013/12

Nincsenek megjegyzések: