2014. július 17., csütörtök

Mentás-gyömbéres rum-tonic

Most igyunk egy kicsit! Meleg nyári estéken jólesik egy hideg sör, de egy ilyen finom, kevés alkohollal készült koktél is nagyon finom. Általában gin-tonic-ot szoktam készíeni, de gin-t már nem vettünk egy ideje, úgyhogy megelégedtem az éppen fellelhető fehér rummal is. A jégkocka pedig csak azért nem hiányzott, mert a tonik amúgyis jól be volt hűtve. Különben kellett volna... :)


Mentás-gyömbéres rum-tonic

Hozzávalók 2 személyre: 2 citromkarika, diónyi friss gyömbér, 4-6 mentalevél, 1 dl fehér rum, tonik, esetleg jégkocka; a díszítéshez: mentabóbita, meggyszem.

Elkészítése: A citromkarikát, a lapocskákra vágott gyömbért meg a mentaleveleket eloszlatjuk a poharakban, és egy kiskanál segítségével kissé megnyomkodjuk őket, hogy minél jobban kiengedjék az aromájukat. Ha jeget is használunk, a poharat megtöltjük jéggel. Ezután beleöntjük a rumot, és a poharat felöntjük tonikkal. Megkeverjük, és már kínálhatjuk is tetszés szerint díszítve. Ha nem használunk jégkockát, az eljárás ugyanaz, csak akkor legyen jól behűtve a tonik.

Megjegyzés: Az alkohol és tonik aránya ízlés szerint variálható.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2014. július 17., csütörtök

Mentás-gyömbéres rum-tonic

Most igyunk egy kicsit! Meleg nyári estéken jólesik egy hideg sör, de egy ilyen finom, kevés alkohollal készült koktél is nagyon finom. Általában gin-tonic-ot szoktam készíeni, de gin-t már nem vettünk egy ideje, úgyhogy megelégedtem az éppen fellelhető fehér rummal is. A jégkocka pedig csak azért nem hiányzott, mert a tonik amúgyis jól be volt hűtve. Különben kellett volna... :)


Mentás-gyömbéres rum-tonic

Hozzávalók 2 személyre: 2 citromkarika, diónyi friss gyömbér, 4-6 mentalevél, 1 dl fehér rum, tonik, esetleg jégkocka; a díszítéshez: mentabóbita, meggyszem.

Elkészítése: A citromkarikát, a lapocskákra vágott gyömbért meg a mentaleveleket eloszlatjuk a poharakban, és egy kiskanál segítségével kissé megnyomkodjuk őket, hogy minél jobban kiengedjék az aromájukat. Ha jeget is használunk, a poharat megtöltjük jéggel. Ezután beleöntjük a rumot, és a poharat felöntjük tonikkal. Megkeverjük, és már kínálhatjuk is tetszés szerint díszítve. Ha nem használunk jégkockát, az eljárás ugyanaz, csak akkor legyen jól behűtve a tonik.

Megjegyzés: Az alkohol és tonik aránya ízlés szerint variálható.

Nincsenek megjegyzések: