2015. április 28., kedd

Epres, fehér csokoládés muffin

Most frissiben fel is teszem. Ma este készült, csak éppenhogy megettük. Maradt még 3 darab, amit holnap becsomagolok tízóraira a lányoknak. Ebből az adagból 15 darab lett. De én mindig úgy vagyok a muffinnal: kigondolok egy receptet, ezt is, azt is teszek bele, miből, mennyit gondolom, hogy kell, majd annyi lesz belőle, ahány lesz. Formám, hál'istennek tengernyi van, így nem okoz gondot, ha valamivel több massza sikerül a standard 12-nél. Ez a muffin csak annyi cukrot látott, amennyi az eperszörpben volt, amit a hígításhoz használtam, illetve, amennyi egy-egy kocka fehér csokoládéban volt. Nem hiányzott belőle több. Nagyon finom sütemény lett a végeredmény. S bár ma húst kellett volna vacsoráznom, nem volt gusztusom hozzá, állandóan a muffint kívántam azóta, hogy megláttam és megvettem egy adag piros-fehér, szívecskés muffinpapírt. Anyák napjára is kitűnő ötlet ez a muffin, mert minimális energiával és aránylag olcsó alapanyagszükséglettel nagyon finomat lehet alkotni.


Epres, fehér csokoládés muffin

Hozzávalók 15 darabhoz: 10 dkg vaj, 3 tojás, 10 dkg mascarpone vagy tejföl (én maradék mascarponét használtam fel), 2 csipet só, 1 teáskanál sütőpor, 25 dkg liszt, 1,5 dl eperszörp, 15 dkg eper, 6-8 dkg fehér csokoládé.

Elkészítése: Az epret megmossuk, majd apró darabokra vágjuk. A csokoládét kockáira vágjuk. Habosra keverjük a vajat, majd egyenként összedolgozzuk a tojásokkal. Hozzáadjuk a mascarponét, a sót, a sütőport meg a lisztet, simára keverjük, majd fellazítjuk a kicsinként adagolt eperszörppel. A kissé folyós masszát papírkapszlival bélelt formákba adagoljuk, mindegyiknek a tetejére 1-1 púpozott teáskanál eperdarabkát szórunk, majd mindegyik közepébe belenyomunk 1-1 csokoládékockát. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Langyosan fogyasztjuk hideg tejjel.

Megjegyzés: Bármilyen más gyümölccsel is készíthető. Néhánymuffinra szórtam némi áfonyát is, mert éppen meghagyták a lányok.

FI - 2016/5


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. április 28., kedd

Epres, fehér csokoládés muffin

Most frissiben fel is teszem. Ma este készült, csak éppenhogy megettük. Maradt még 3 darab, amit holnap becsomagolok tízóraira a lányoknak. Ebből az adagból 15 darab lett. De én mindig úgy vagyok a muffinnal: kigondolok egy receptet, ezt is, azt is teszek bele, miből, mennyit gondolom, hogy kell, majd annyi lesz belőle, ahány lesz. Formám, hál'istennek tengernyi van, így nem okoz gondot, ha valamivel több massza sikerül a standard 12-nél. Ez a muffin csak annyi cukrot látott, amennyi az eperszörpben volt, amit a hígításhoz használtam, illetve, amennyi egy-egy kocka fehér csokoládéban volt. Nem hiányzott belőle több. Nagyon finom sütemény lett a végeredmény. S bár ma húst kellett volna vacsoráznom, nem volt gusztusom hozzá, állandóan a muffint kívántam azóta, hogy megláttam és megvettem egy adag piros-fehér, szívecskés muffinpapírt. Anyák napjára is kitűnő ötlet ez a muffin, mert minimális energiával és aránylag olcsó alapanyagszükséglettel nagyon finomat lehet alkotni.


Epres, fehér csokoládés muffin

Hozzávalók 15 darabhoz: 10 dkg vaj, 3 tojás, 10 dkg mascarpone vagy tejföl (én maradék mascarponét használtam fel), 2 csipet só, 1 teáskanál sütőpor, 25 dkg liszt, 1,5 dl eperszörp, 15 dkg eper, 6-8 dkg fehér csokoládé.

Elkészítése: Az epret megmossuk, majd apró darabokra vágjuk. A csokoládét kockáira vágjuk. Habosra keverjük a vajat, majd egyenként összedolgozzuk a tojásokkal. Hozzáadjuk a mascarponét, a sót, a sütőport meg a lisztet, simára keverjük, majd fellazítjuk a kicsinként adagolt eperszörppel. A kissé folyós masszát papírkapszlival bélelt formákba adagoljuk, mindegyiknek a tetejére 1-1 púpozott teáskanál eperdarabkát szórunk, majd mindegyik közepébe belenyomunk 1-1 csokoládékockát. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Langyosan fogyasztjuk hideg tejjel.

Megjegyzés: Bármilyen más gyümölccsel is készíthető. Néhánymuffinra szórtam némi áfonyát is, mert éppen meghagyták a lányok.

FI - 2016/5


Nincsenek megjegyzések: