2015. június 27., szombat

Sajtos, bacon-ös krumplisaláta

Már jó régen történt, hogy egy este úgy ültem le a géphez: hátha találok valami jó egyszerű ötletet a vacsorához. És mintha csak nekem lett volna kitalálva: ez a recept jött szembe velem: Krumplisaláta bacon-nel és kemény tojással. Mintha rám szabták volna akkor, éppen minden volt hozzá, sőt még néhány plusz dolog is belekerült. Tulajdonképpen csak az ihlet, az ötlet kellett, onnan már haladtam tovább, bár igaz, a két recept eléggé hasonló. Bár én jókora adagot csináltam, mert az ilyen salátákból elég sok el tud fogyni... Köszönöm, Zsuzsi! :)


Sajtos, bacon-ös krumplisaláta

Hozzávalók 4 személyre: 1,2 kg krumpli, 8 főtt tojás, 15 dkg sajt, 10-15 dkg maradék sonka (elhagyható), 1 csokor újhagyma, 1 kis csokor hónapos retek (elhagyható, akkor éppen volt), 15-20 dkg vékonyra szeletelt bacon, 1 adag félperces majonéz, 2 dl sűrű joghurt, só, bors, citromlé, kevés porcukor, 2 evőkanál olaj, újhagymaszár vagy metélőhagyma.

Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, majd feldaraboljuk, és enyhén megsózzuk. A tojást megfőzzük, meghámozzuk és tetszés szerint daraboljuk. A sajtot és sonkát (ha használunk) kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk, az újhagymát szárával együtt és a retket vékonyan fölkarikázzuk. Mindent egy tálba teszünk. A majonézt simára keverjük a joghurttal, sóval, borssal, citromlével, esetleg némi porcukorral ízesítjük, majd a többi hozzávalóra öntjük, és jól összekeverjük. Megszórjuk kevés fölaprított újhagymaszárral vagy metélőhagymával. Az olajat fölforrósítjuk, és mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk benne a baconszeleteket. Papírtörlőn hagyjuk kihűlni, ekkorra jó ropogóssá válnak. Ha rózsát szeretnénk alakítani belőlük, akkor még melegen formázzuk meg, mire kihűlnek, megtartják formájukat. Tálaláskor a baconrózsákat vagy - szeleteket a salátára helyezzük.

FI - 2015/9

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. június 27., szombat

Sajtos, bacon-ös krumplisaláta

Már jó régen történt, hogy egy este úgy ültem le a géphez: hátha találok valami jó egyszerű ötletet a vacsorához. És mintha csak nekem lett volna kitalálva: ez a recept jött szembe velem: Krumplisaláta bacon-nel és kemény tojással. Mintha rám szabták volna akkor, éppen minden volt hozzá, sőt még néhány plusz dolog is belekerült. Tulajdonképpen csak az ihlet, az ötlet kellett, onnan már haladtam tovább, bár igaz, a két recept eléggé hasonló. Bár én jókora adagot csináltam, mert az ilyen salátákból elég sok el tud fogyni... Köszönöm, Zsuzsi! :)


Sajtos, bacon-ös krumplisaláta

Hozzávalók 4 személyre: 1,2 kg krumpli, 8 főtt tojás, 15 dkg sajt, 10-15 dkg maradék sonka (elhagyható), 1 csokor újhagyma, 1 kis csokor hónapos retek (elhagyható, akkor éppen volt), 15-20 dkg vékonyra szeletelt bacon, 1 adag félperces majonéz, 2 dl sűrű joghurt, só, bors, citromlé, kevés porcukor, 2 evőkanál olaj, újhagymaszár vagy metélőhagyma.

Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, majd feldaraboljuk, és enyhén megsózzuk. A tojást megfőzzük, meghámozzuk és tetszés szerint daraboljuk. A sajtot és sonkát (ha használunk) kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk, az újhagymát szárával együtt és a retket vékonyan fölkarikázzuk. Mindent egy tálba teszünk. A majonézt simára keverjük a joghurttal, sóval, borssal, citromlével, esetleg némi porcukorral ízesítjük, majd a többi hozzávalóra öntjük, és jól összekeverjük. Megszórjuk kevés fölaprított újhagymaszárral vagy metélőhagymával. Az olajat fölforrósítjuk, és mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk benne a baconszeleteket. Papírtörlőn hagyjuk kihűlni, ekkorra jó ropogóssá válnak. Ha rózsát szeretnénk alakítani belőlük, akkor még melegen formázzuk meg, mire kihűlnek, megtartják formájukat. Tálaláskor a baconrózsákat vagy - szeleteket a salátára helyezzük.

FI - 2015/9

Nincsenek megjegyzések: