2015. november 17., kedd

Baconbe tekert fürjtojás és aszalt szilva

Két gyors, finom és látványos falatka. Annyi a hibájuk, hogy sok kell belőlük, mert nagyon etetik magukat, 4-5 darab alatt személyenként nem érdemes készíteni. Ilyen aszalt szilvát az egyik kolléganőm hozott egyszer egy munkahelyi buliba, és azóta tervezem elkészíteni. Most jött el az ideje. Köszi, Réka! :) Svédasztalra kitűnőek, s bár a fürjtojással van némi munka, amíg megpucoljuk, illetve érdemes legalább 1 napig pácolni is, de ettől arrafelé 15-20 perc múlva már tálalhatjuk is. Hidegen-melegen egyaránt kitűnőek. A szilveszteri svédasztalona  helyük. :)


Baconbe tekert fürjtojás és aszalt szilva

Hozzávalók 4-5 személyre: 15-20 fürjtojás, illetve ugyanannyi aszalt szilva, 30-40 hajszálvékony szelet bacon; a páchoz: 1 teáskanál só, 2 teáskanál cukor, 1 mokkáskanál őrölt bors, 7-8 cikk zúzott fokhagyma, 2 ág kakukkfű, 3,5-4 dl víz.

Elkészítése: A fürjtojásokat 3 perc alatt megfőzzük, majd hideg vízbe tesszük, és megpucoljuk.  A pác hozzávalóit összekeverjük, majd beletesszük a meghámozott tojásokat. (Ha szeretnénk, és van időnk, meg is szurkálhatjuk őket tűvel vagy fogpiszkálóval, így jobban átveszik az aromákat.) Legalább 1 napig hagyjuk érlelődni, majd kiszedjük a tojásokat a pácból, hagyjuk kissé megszikkadni, baconszeletekbe tekerjük, és hőálló edénybe helyezzük. Hasonlóan a mag nélküli aszalt szilvaszemeket is beletekerjük egy-egy baconszeletbe, és a tojások mellé helyezzük. 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük őket.

Tipp: A baconszeleteknek nem kell túl hosszúaknak lenniük, elég, ha jól átérik a tojást vagy az aszalt szilvát.

EK - 2015/12

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Merhabalar, çok lezzetli ve çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Related Posts with Thumbnails

2015. november 17., kedd

Baconbe tekert fürjtojás és aszalt szilva

Két gyors, finom és látványos falatka. Annyi a hibájuk, hogy sok kell belőlük, mert nagyon etetik magukat, 4-5 darab alatt személyenként nem érdemes készíteni. Ilyen aszalt szilvát az egyik kolléganőm hozott egyszer egy munkahelyi buliba, és azóta tervezem elkészíteni. Most jött el az ideje. Köszi, Réka! :) Svédasztalra kitűnőek, s bár a fürjtojással van némi munka, amíg megpucoljuk, illetve érdemes legalább 1 napig pácolni is, de ettől arrafelé 15-20 perc múlva már tálalhatjuk is. Hidegen-melegen egyaránt kitűnőek. A szilveszteri svédasztalona  helyük. :)


Baconbe tekert fürjtojás és aszalt szilva

Hozzávalók 4-5 személyre: 15-20 fürjtojás, illetve ugyanannyi aszalt szilva, 30-40 hajszálvékony szelet bacon; a páchoz: 1 teáskanál só, 2 teáskanál cukor, 1 mokkáskanál őrölt bors, 7-8 cikk zúzott fokhagyma, 2 ág kakukkfű, 3,5-4 dl víz.

Elkészítése: A fürjtojásokat 3 perc alatt megfőzzük, majd hideg vízbe tesszük, és megpucoljuk.  A pác hozzávalóit összekeverjük, majd beletesszük a meghámozott tojásokat. (Ha szeretnénk, és van időnk, meg is szurkálhatjuk őket tűvel vagy fogpiszkálóval, így jobban átveszik az aromákat.) Legalább 1 napig hagyjuk érlelődni, majd kiszedjük a tojásokat a pácból, hagyjuk kissé megszikkadni, baconszeletekbe tekerjük, és hőálló edénybe helyezzük. Hasonlóan a mag nélküli aszalt szilvaszemeket is beletekerjük egy-egy baconszeletbe, és a tojások mellé helyezzük. 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük őket.

Tipp: A baconszeleteknek nem kell túl hosszúaknak lenniük, elég, ha jól átérik a tojást vagy az aszalt szilvát.

EK - 2015/12

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Merhabalar, çok lezzetli ve çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.