2015. november 15., vasárnap

Négyborsos makréla

Nagyon finom, aromás, de mégsem túlzottan, szóval kitűnő - és főleg gyors - fogás akár a karácsonyi napok egyikére is. :)


Négyborsos makréla színes kuszkuszsalátával

Hozzávalók 4 személyre: 4 konyhakész makréla (25-30 dkg darabja), 1-1 teáskanál szemes zöld, fekete és rózsabors, só és őrölt fehérbors, 5 dkg vaj, 2 evőkanálolívaolaj, 1 teáskanál méz, 2-3 evőkanál citromlé; a körethez: 20 dkg kuszkusz, 1 kukoricakonzerv, 2 kisebb piros húsú paprika, 1 csokor petrezselyemzöld vagy menta, 1 teáskanál só, olívaolaj, citromlé.

Elkészítése: A makrélát megmossuk, megtörölgetjük, ha szeretnénk beirdaljuk, majd megszórjuk só és fehér bors keverékével. A szemes borsokat mozsárban durvára törjük, rászórjuk a makrélák mindkét oldalára, majd olívaolajjal kikent hőálló edénybe fektetjük. A mézet elkeverjük a citromlével, rálocsoljuk a halakra, majd mindegyikre 3-4 vajdarabkát teszünk, és 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, egyszer átforgatva őket, és meglocsolva a kiengedett lével.
A salátához a kukszkuszt elvegyítjük a sóval, majd felöntjük 3 dl lobogó vízzel, elkeverjük és lefedjük. Miután a vizet beszívta, összekeverjük a leszűrt kukoricával, a kis kockákra vágott paprikával meg a finomra aprított zöld fűszerrel, majd meglocsoljuk olívaolajjal és citromlével.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. november 15., vasárnap

Négyborsos makréla

Nagyon finom, aromás, de mégsem túlzottan, szóval kitűnő - és főleg gyors - fogás akár a karácsonyi napok egyikére is. :)


Négyborsos makréla színes kuszkuszsalátával

Hozzávalók 4 személyre: 4 konyhakész makréla (25-30 dkg darabja), 1-1 teáskanál szemes zöld, fekete és rózsabors, só és őrölt fehérbors, 5 dkg vaj, 2 evőkanálolívaolaj, 1 teáskanál méz, 2-3 evőkanál citromlé; a körethez: 20 dkg kuszkusz, 1 kukoricakonzerv, 2 kisebb piros húsú paprika, 1 csokor petrezselyemzöld vagy menta, 1 teáskanál só, olívaolaj, citromlé.

Elkészítése: A makrélát megmossuk, megtörölgetjük, ha szeretnénk beirdaljuk, majd megszórjuk só és fehér bors keverékével. A szemes borsokat mozsárban durvára törjük, rászórjuk a makrélák mindkét oldalára, majd olívaolajjal kikent hőálló edénybe fektetjük. A mézet elkeverjük a citromlével, rálocsoljuk a halakra, majd mindegyikre 3-4 vajdarabkát teszünk, és 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, egyszer átforgatva őket, és meglocsolva a kiengedett lével.
A salátához a kukszkuszt elvegyítjük a sóval, majd felöntjük 3 dl lobogó vízzel, elkeverjük és lefedjük. Miután a vizet beszívta, összekeverjük a leszűrt kukoricával, a kis kockákra vágott paprikával meg a finomra aprított zöld fűszerrel, majd meglocsoljuk olívaolajjal és citromlével.

Nincsenek megjegyzések: