2015. december 16., szerda

Tojásos-májas szendvics

Némi hozzáfűzés, sztori, később. :) 


Tojásos-májas szendvics

Hozzávalók 5-6 személyre: 70 dkg borjúmáj, 6 főtt tojás, 3 nagy hagyma, kb. ½ dl paradicsomlé, olaj, só, bors, 1 púpozott teáskanál pirospaprika, petrezselyemzöld vagy kapor.

Elkészítése: A hagymát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. Megdinszteljük kevés forró olajon, megszórjuk pirospaprikával, és ráöntjük a paradicsomlevet, illetve kb. ½ dl-nyi vizet. Elkavarjuk, majd miután zsírjára sült, rádobjuk a kb. 1x1 cm-es kockákra vágott májat. Fehérdeésig kavargatjuk, majd saját levében, illetve ha a folyadék elpárolgott, kevés forró vizet öntögetve rá, puhára főzzük-pároljuk. A vége felé megszórjuk sóval, és jócskán borssal is. A tojásokat közben meghámozzuk, összedaraboljuk, és az elkészült májraguhoz keverjük. Tetszés szerint utánaízesítünk, illeve belekavarjuk a finomra aprított kaprot vagy petrezselyemzöldet. Pirítóssal tálaljuk.

KT - 2016/1

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. december 16., szerda

Tojásos-májas szendvics

Némi hozzáfűzés, sztori, később. :) 


Tojásos-májas szendvics

Hozzávalók 5-6 személyre: 70 dkg borjúmáj, 6 főtt tojás, 3 nagy hagyma, kb. ½ dl paradicsomlé, olaj, só, bors, 1 púpozott teáskanál pirospaprika, petrezselyemzöld vagy kapor.

Elkészítése: A hagymát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. Megdinszteljük kevés forró olajon, megszórjuk pirospaprikával, és ráöntjük a paradicsomlevet, illetve kb. ½ dl-nyi vizet. Elkavarjuk, majd miután zsírjára sült, rádobjuk a kb. 1x1 cm-es kockákra vágott májat. Fehérdeésig kavargatjuk, majd saját levében, illetve ha a folyadék elpárolgott, kevés forró vizet öntögetve rá, puhára főzzük-pároljuk. A vége felé megszórjuk sóval, és jócskán borssal is. A tojásokat közben meghámozzuk, összedaraboljuk, és az elkészült májraguhoz keverjük. Tetszés szerint utánaízesítünk, illeve belekavarjuk a finomra aprított kaprot vagy petrezselyemzöldet. Pirítóssal tálaljuk.

KT - 2016/1

Nincsenek megjegyzések: