2016. május 13., péntek

Virágmuffin

Vannak ezek a vagány, dizájnos virágforma kinyomófejek (vagy mi a szösznek nevezzem), hát persze, hoyg megkívántam, hogy nekem is legyen. Nos, nem is nehéz beszerezni hasonlót, 15 lej darabja egy helyi szakboltban. A videó is eléggé meggyőző volt, úgyhogy be is szereztem egyet. Egy tulipánformát, amivel a képen a sárga krémet nyomtam. A másik a rózsaforma, aminek kipróbálása egy kis bónusz Katitól - utólagos engedelmével. :D :P Nos, látványos, mutatós a végeredmény, de nem szép. Legalábbis nekem nem sikerült annak. Kipróbáltam úgy is, hogy jól behűtöttem a krémet, de még annyira sem akart hozzáragadni a muffinhoz, mint frissen, puhán. Valahogy odakínoztam, de na, ilyen lett. Még mindig reménykedem, hoyg csak velem van a baj, és nem kaptam el a stikáját. 
A muffin is kicsit morzsálódós lett, bizonyára a malomnál vett teljes kiőrlésű liszt miatt, ami sokkal durvább szemcséjű, mint az, amit a boltban veszünk, illetve a sok porhanyósító összetevő miatt, de az a lényeg, hogy nagyon finom, puha, szájban elomlós volt a végeredmény, nem fojtogató, fullasztó. A krém a sok virággal kicsit sok, mi legalábbis nem vagyunk szokva az ilyen túl krémes sütikhez, ám savanykássága kissé ellensúlyozza. És ismét bebizonyosodott előttem, hoyg a margarin egyszerűen nem finom. Sok idő után először vettem direkt azt a krémhez, merthogy jobba  tartása a vajénál, de nagyon elszoktam az ízétől. Szerencsére, a citrom eléggé jól elütötte a margarin ízét. 


Virágmuffin
  
Hozzávalók 18 darabhoz: 3 tojás, 10 dkg fruktóz, 15 dkg olaj, 10 dkg étcsokoládé, 12 dkg tejföl, 1 dl tej, 25 dkg teljes kiőrlésű liszt, 15 dkg finomliszt, 1 tasak sütőpor, ½ teáskanál vaníliapor, 1 csipet só, 1-2 evőkanál málnaecet; a krémhez: 3,5 dl tej, 1 tasak vaníliaízű pudingpor, 25 dkg margarin, 4 evőkanál fruktóz, 1 citrom leve, ételfesték (elhagyható).

Elkészítése: Az összetördelt csokoládét összeolvasztjuk 5 dkg olajjal. A tojást habosra keverjük a fruktózzal, majd hozzáadjuk az olajat meg a csokoládés keveréket, és simára keverjük. Beledolgozzuk a tejfölt, majd hozzáadjuk a liszteket, a vaníliaport, a sót, a sütőport meg a málnaecetet is. Simára kavarjuk, végül a tejjel lazítjuk. A masszát papírkapszlival bélelt formákba adagoljuk, és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint díszítjük. A krémhez a tejből, a pudingporból meg a fruktózból sűrű pépet főzünk, majd miután kihűlt, habosra keverjük a margarinnal és a citromlével. Tetszés szerint megszínezzük (vagy sem), és virág- vagy csillagcsöves nyomózsákkal kidíszítjük.
KAL - 2017



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. május 13., péntek

Virágmuffin

Vannak ezek a vagány, dizájnos virágforma kinyomófejek (vagy mi a szösznek nevezzem), hát persze, hoyg megkívántam, hogy nekem is legyen. Nos, nem is nehéz beszerezni hasonlót, 15 lej darabja egy helyi szakboltban. A videó is eléggé meggyőző volt, úgyhogy be is szereztem egyet. Egy tulipánformát, amivel a képen a sárga krémet nyomtam. A másik a rózsaforma, aminek kipróbálása egy kis bónusz Katitól - utólagos engedelmével. :D :P Nos, látványos, mutatós a végeredmény, de nem szép. Legalábbis nekem nem sikerült annak. Kipróbáltam úgy is, hogy jól behűtöttem a krémet, de még annyira sem akart hozzáragadni a muffinhoz, mint frissen, puhán. Valahogy odakínoztam, de na, ilyen lett. Még mindig reménykedem, hoyg csak velem van a baj, és nem kaptam el a stikáját. 
A muffin is kicsit morzsálódós lett, bizonyára a malomnál vett teljes kiőrlésű liszt miatt, ami sokkal durvább szemcséjű, mint az, amit a boltban veszünk, illetve a sok porhanyósító összetevő miatt, de az a lényeg, hogy nagyon finom, puha, szájban elomlós volt a végeredmény, nem fojtogató, fullasztó. A krém a sok virággal kicsit sok, mi legalábbis nem vagyunk szokva az ilyen túl krémes sütikhez, ám savanykássága kissé ellensúlyozza. És ismét bebizonyosodott előttem, hoyg a margarin egyszerűen nem finom. Sok idő után először vettem direkt azt a krémhez, merthogy jobba  tartása a vajénál, de nagyon elszoktam az ízétől. Szerencsére, a citrom eléggé jól elütötte a margarin ízét. 


Virágmuffin
  
Hozzávalók 18 darabhoz: 3 tojás, 10 dkg fruktóz, 15 dkg olaj, 10 dkg étcsokoládé, 12 dkg tejföl, 1 dl tej, 25 dkg teljes kiőrlésű liszt, 15 dkg finomliszt, 1 tasak sütőpor, ½ teáskanál vaníliapor, 1 csipet só, 1-2 evőkanál málnaecet; a krémhez: 3,5 dl tej, 1 tasak vaníliaízű pudingpor, 25 dkg margarin, 4 evőkanál fruktóz, 1 citrom leve, ételfesték (elhagyható).

Elkészítése: Az összetördelt csokoládét összeolvasztjuk 5 dkg olajjal. A tojást habosra keverjük a fruktózzal, majd hozzáadjuk az olajat meg a csokoládés keveréket, és simára keverjük. Beledolgozzuk a tejfölt, majd hozzáadjuk a liszteket, a vaníliaport, a sót, a sütőport meg a málnaecetet is. Simára kavarjuk, végül a tejjel lazítjuk. A masszát papírkapszlival bélelt formákba adagoljuk, és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint díszítjük. A krémhez a tejből, a pudingporból meg a fruktózból sűrű pépet főzünk, majd miután kihűlt, habosra keverjük a margarinnal és a citromlével. Tetszés szerint megszínezzük (vagy sem), és virág- vagy csillagcsöves nyomózsákkal kidíszítjük.
KAL - 2017



Nincsenek megjegyzések: