2016. július 8., péntek

Csirkecomb fokhagymás-petrezselymes újkrumplival és meggyszósszal

A gyümölcs-hús párosítást még mindig szokjuk. Bár én már nagyon szeretem az ilyesmit, férjecském néha még mindig vonakodik, ám jól halad ő is. Ez a párosítás kifejezetten ízlett neki is. Az összetevők nagyon egyszerűek, a fűszerezés is visszafogott, így klassz, ahogy van.


Csirkecomb fokhagymás-petrezselymes újkrumplival és meggyszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 4 egész csirkecomb konyhakészen, só, bors, kevés olaj, 1/2 dl meggypálinka; a szószhoz: 40 dkg kimagozott meggy, 2 evőkanál keményítő (ezúttal tapiokával készült), cukor, só, 2 dl tej vagy tejszín, citromlé; a körethez: 60 dkg újkrumpli, 1 fej friss fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, olaj, só.

Elkészítése: A csirkecombokat megmossuk, áttörölgetjük, megszórjuk sóval és borssal, majd nagyon kevés felforrósított olajon mindkét oldalukon megkapatjuk. Ezután ráöntjük a pálinkát (ha szeretnénk, flambírozhatjuk is), majd lefedve, kevés forró vizet öntve időnként alá készre pároljuk. Végül 230 fokra felforrósított sütőben kb. 10 perc alatt szép aranybarnára pirítjuk. A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, és tetszés szerint daraboljuk. Magsózzuk, és jól összeforgatjuk. A felaprított fokhagymát és petrezselyemzöldet 8-10 evőkanál olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a krumplit és lazán összeforgatjuk. ól összeforrósítjuk, és lefedjük tálalásig. A meggyet főni tesszük kevés vízzel, hozzáadjuk a sót meg a cukrot,  3-4 percig pároljuk, majd besűrítjük a tejjel elkevert keményítővel. ha szükséges, tejjel vagy vízzel hígítjuk tovább. Sóval, cukorral és kevés citromlével igazítunk az  ízén, ha szükséges. A húst krumplival és szósszal tálaljuk.

EK - 2018/6

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. július 8., péntek

Csirkecomb fokhagymás-petrezselymes újkrumplival és meggyszósszal

A gyümölcs-hús párosítást még mindig szokjuk. Bár én már nagyon szeretem az ilyesmit, férjecském néha még mindig vonakodik, ám jól halad ő is. Ez a párosítás kifejezetten ízlett neki is. Az összetevők nagyon egyszerűek, a fűszerezés is visszafogott, így klassz, ahogy van.


Csirkecomb fokhagymás-petrezselymes újkrumplival és meggyszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 4 egész csirkecomb konyhakészen, só, bors, kevés olaj, 1/2 dl meggypálinka; a szószhoz: 40 dkg kimagozott meggy, 2 evőkanál keményítő (ezúttal tapiokával készült), cukor, só, 2 dl tej vagy tejszín, citromlé; a körethez: 60 dkg újkrumpli, 1 fej friss fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, olaj, só.

Elkészítése: A csirkecombokat megmossuk, áttörölgetjük, megszórjuk sóval és borssal, majd nagyon kevés felforrósított olajon mindkét oldalukon megkapatjuk. Ezután ráöntjük a pálinkát (ha szeretnénk, flambírozhatjuk is), majd lefedve, kevés forró vizet öntve időnként alá készre pároljuk. Végül 230 fokra felforrósított sütőben kb. 10 perc alatt szép aranybarnára pirítjuk. A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, és tetszés szerint daraboljuk. Magsózzuk, és jól összeforgatjuk. A felaprított fokhagymát és petrezselyemzöldet 8-10 evőkanál olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a krumplit és lazán összeforgatjuk. ól összeforrósítjuk, és lefedjük tálalásig. A meggyet főni tesszük kevés vízzel, hozzáadjuk a sót meg a cukrot,  3-4 percig pároljuk, majd besűrítjük a tejjel elkevert keményítővel. ha szükséges, tejjel vagy vízzel hígítjuk tovább. Sóval, cukorral és kevés citromlével igazítunk az  ízén, ha szükséges. A húst krumplival és szósszal tálaljuk.

EK - 2018/6

Nincsenek megjegyzések: