2016. július 29., péntek

Zöldséges tarhonyasalátával töltött paradicsom

Gyors és finom vacsora abból, ami van a háznál. :) Tarhonya helyett maradék főtt rizs, vagy orzó(tészta), esetleg kuszkusz, bulgur, köles vagy hajdina is haználható,kinek mi található otthon éppen. 


Zöldséges tarhonyasalátával töltött paradicsom

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg tarhonya (lehetőleg házi, szabálytalan alakú), 8-10 főtt tojás, 8-10 nagyobbacska paradicsom, 2 sárgarépa, 2 tölteni való paprika, 2-3 friss uborka, 1 lila hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, olaj, citromlé; az öntethez: 25 dkg sűrű görög joghurt, só, bors, 3-4 evőkanál olívaolaj.

Elkészítése: A tarhonyát bő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, átöblítjük, és hagyjuk jól lecsepegni. A paradicsomot megmossuk, kalapját levágjuk, majd belsejét kivájjuk. A kivájt paradicsomok belsejét enyhén megsózzuk, majd rácsra borítjuk, hogy fölösleges levük lecsepegjen. A kivájt kemény részeket összedaraboljuk, és később a salátához adjuk, levét a kisebb darabokkal félretesszük. A zöldségeket meghámozzuk, a paprikát kicsumázzuk, a tojást megpucoljuk, a petrezselyemzöldet jól megmossuk és lerázzuk. Tálba tesszük a tarhonyát, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, a kis kockákra vágott paprikát meg uborkát, az összedarabolt paradicsombelsőt, a finomra aprított hagymát és petrezselyemzöldet, illetve a kicsi darabokra vágott tojást. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés olajjal és citromlével, majd lazán összeforgatjuk. A salátát betöltjük a paradicsomokba (ha marad, talapzatot csinálunk belőle, és arra helyezzük a paradicsomokat), majd az öntettel tálaljuk. Az öntethez a joghurtot simára keverjük a félretett darabos paradicsomlével, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, illetve elkeverjük az olívaolajjal.
KT - 2016/8

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. július 29., péntek

Zöldséges tarhonyasalátával töltött paradicsom

Gyors és finom vacsora abból, ami van a háznál. :) Tarhonya helyett maradék főtt rizs, vagy orzó(tészta), esetleg kuszkusz, bulgur, köles vagy hajdina is haználható,kinek mi található otthon éppen. 


Zöldséges tarhonyasalátával töltött paradicsom

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg tarhonya (lehetőleg házi, szabálytalan alakú), 8-10 főtt tojás, 8-10 nagyobbacska paradicsom, 2 sárgarépa, 2 tölteni való paprika, 2-3 friss uborka, 1 lila hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, olaj, citromlé; az öntethez: 25 dkg sűrű görög joghurt, só, bors, 3-4 evőkanál olívaolaj.

Elkészítése: A tarhonyát bő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, átöblítjük, és hagyjuk jól lecsepegni. A paradicsomot megmossuk, kalapját levágjuk, majd belsejét kivájjuk. A kivájt paradicsomok belsejét enyhén megsózzuk, majd rácsra borítjuk, hogy fölösleges levük lecsepegjen. A kivájt kemény részeket összedaraboljuk, és később a salátához adjuk, levét a kisebb darabokkal félretesszük. A zöldségeket meghámozzuk, a paprikát kicsumázzuk, a tojást megpucoljuk, a petrezselyemzöldet jól megmossuk és lerázzuk. Tálba tesszük a tarhonyát, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, a kis kockákra vágott paprikát meg uborkát, az összedarabolt paradicsombelsőt, a finomra aprított hagymát és petrezselyemzöldet, illetve a kicsi darabokra vágott tojást. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés olajjal és citromlével, majd lazán összeforgatjuk. A salátát betöltjük a paradicsomokba (ha marad, talapzatot csinálunk belőle, és arra helyezzük a paradicsomokat), majd az öntettel tálaljuk. Az öntethez a joghurtot simára keverjük a félretett darabos paradicsomlével, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, illetve elkeverjük az olívaolajjal.
KT - 2016/8

Nincsenek megjegyzések: