2017. augusztus 4., péntek

Tárkonyos krumplileves báránycsonttal

Valamikor a tavasszal készült ez a leves, amikor még friss volt a báránycsontom. :) De persze, nem muszáj ehhez kimondottan báránycsont, jó az mással is, még nélküle is. Ilyenkor, kánikulában, főleg nélküle, hogy még hamarabb elkészüljön. 


Tárkonyos krumplileves báránycsonttal

Hozzávalók 4-5 személyre: 50-60 dkg húsos báránycsont, 4-5 új sárgarépa, 4-5 krumpli, 1 csokor újhagyma, 1 piros színű kápia paprika, 1 kis csokor tárkony, só, citromlé.


Elkészítése: A báránycsontot enyhén sós vízben főni tesszük, és amikor majdnem megfőtt, beletesszük a kis kockákra vágott sárgarépát, krumplit és kápia paprikát, illetve a karikára vágott újhagymát. Addig főzzük, amíg minden teljesen meg nem puhul. A csontot kiszedjük, a húst leszedjük róla, és visszatesszük a levesbe. A levest felforraljuk, sóval és citromlével ízesítjük, illetve megszórjuk a száráról lecsipkedett, összeaprított tárkonylevelekkel. 

KAL - 2018.
BA - 2017/10

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2017. augusztus 4., péntek

Tárkonyos krumplileves báránycsonttal

Valamikor a tavasszal készült ez a leves, amikor még friss volt a báránycsontom. :) De persze, nem muszáj ehhez kimondottan báránycsont, jó az mással is, még nélküle is. Ilyenkor, kánikulában, főleg nélküle, hogy még hamarabb elkészüljön. 


Tárkonyos krumplileves báránycsonttal

Hozzávalók 4-5 személyre: 50-60 dkg húsos báránycsont, 4-5 új sárgarépa, 4-5 krumpli, 1 csokor újhagyma, 1 piros színű kápia paprika, 1 kis csokor tárkony, só, citromlé.


Elkészítése: A báránycsontot enyhén sós vízben főni tesszük, és amikor majdnem megfőtt, beletesszük a kis kockákra vágott sárgarépát, krumplit és kápia paprikát, illetve a karikára vágott újhagymát. Addig főzzük, amíg minden teljesen meg nem puhul. A csontot kiszedjük, a húst leszedjük róla, és visszatesszük a levesbe. A levest felforraljuk, sóval és citromlével ízesítjük, illetve megszórjuk a száráról lecsipkedett, összeaprított tárkonylevelekkel. 

KAL - 2018.
BA - 2017/10

Nincsenek megjegyzések: