2017. szeptember 8., péntek

Halas vöröslencsekrém

Hétfőtől nálunk is kezdődik az iskola. Eljött ismét a mitreggelizzünkmitpakoljaktízóraira "várva-várt" időszaka. :D Azoknak a gyerekeknek, akik szeretik a halat, könnyű és finom, no meg gyors megoldás az alábbi lencsekrém. S ha nem, hát reggelire, vacsorára a családnak is jó. :)


Halas vöröslencsekrém

Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg vöröslencse, 1 olajos halkonzerv, 1 közepes paradicsom, 1 kicsike hagyma, 2 cikk fokhagyma, néhány friss bazsalikomlevél, só, citromlé, bors.


Elkészítése: A vöröslencsét szűrőbe téve jól megmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízben (kb. 5 dl) 15-20 perc alatt puhára főzzük. Miután megfőtt, visszaöntjük a szűrőbe, hogy jól lecsepegjen, és úgy hagyjuk kihűlni. A paradicsomot, a hagymát és a fokhagymát blenderbe tesszük 2-3 evőkanál főtt lencsével meg a halkonzerv leszűrt olajával együtt, és simára turmixoljuk. Ezután tálkába öntjük, belekavarjuk a többi lencsét, az összedarabolt halat és a finomra aprított bazsalikomot. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük tetszés szerint. További paradicsommal vagy bármilyen más zöldséggel kínáljuk friss vagy pirított kenyér kíséretében. 

Megjegyzés: Ha kevésbé halízűnek szeretnénk a krémet, hagyjuk el belőle a konzerv olaját, használjunk néhány evőkanálnyi olívaolajat helyette.

KT - 2017/9
BA - 2017/11


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2017. szeptember 8., péntek

Halas vöröslencsekrém

Hétfőtől nálunk is kezdődik az iskola. Eljött ismét a mitreggelizzünkmitpakoljaktízóraira "várva-várt" időszaka. :D Azoknak a gyerekeknek, akik szeretik a halat, könnyű és finom, no meg gyors megoldás az alábbi lencsekrém. S ha nem, hát reggelire, vacsorára a családnak is jó. :)


Halas vöröslencsekrém

Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg vöröslencse, 1 olajos halkonzerv, 1 közepes paradicsom, 1 kicsike hagyma, 2 cikk fokhagyma, néhány friss bazsalikomlevél, só, citromlé, bors.


Elkészítése: A vöröslencsét szűrőbe téve jól megmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízben (kb. 5 dl) 15-20 perc alatt puhára főzzük. Miután megfőtt, visszaöntjük a szűrőbe, hogy jól lecsepegjen, és úgy hagyjuk kihűlni. A paradicsomot, a hagymát és a fokhagymát blenderbe tesszük 2-3 evőkanál főtt lencsével meg a halkonzerv leszűrt olajával együtt, és simára turmixoljuk. Ezután tálkába öntjük, belekavarjuk a többi lencsét, az összedarabolt halat és a finomra aprított bazsalikomot. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük tetszés szerint. További paradicsommal vagy bármilyen más zöldséggel kínáljuk friss vagy pirított kenyér kíséretében. 

Megjegyzés: Ha kevésbé halízűnek szeretnénk a krémet, hagyjuk el belőle a konzerv olaját, használjunk néhány evőkanálnyi olívaolajat helyette.

KT - 2017/9
BA - 2017/11


Nincsenek megjegyzések: